Russische minister van Defensie noemt Russische verliezen in Oekraïne – DW – 21-09-2022

Published by
Peter Kavinsky

Op de 210e dag van de volledige schaal Russische militaire invasie van Oekraïne Russische troepen blijven proberen de nederzettingen van het buurland te veroveren. De strijdkrachten en eenheden van de territoriale verdediging van Oekraïne verzetten zich tegen agressie. Het is onmogelijk om de verklaringen van vertegenwoordigers van beide partijen uit onafhankelijke bronnen te verifiëren. Volgens de VN hebben ongeveer 14 miljoen Oekraïners hun huizen al verlaten. DW kijkt mee ontwikkelingen Woensdag 21 september (Moskou tijd).

++10.05++

Tijdens de gedeeltelijke mobilisatie aangekondigd door Vladimir Poetin, in Rusland oproep voor 300 duizend reservisten, zei Sergei Shoigu. Volgens het hoofd van het ministerie van Defensie heeft Rusland een enorme mobilisatiebron – bijna 25 miljoen mensen

++09.46++

Tijdens de oorlog in Oekraïne 5937 Russische militairen werden gedood, zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu.

++09.10++

Russische president Vladimir Poetin deed een beroep op de burgers van het land en kondigde een gedeeltelijke mobilisatie aan. “Om ons vaderland en onze integriteit te beschermen, acht ik het noodzakelijk om een ​​gedeeltelijke mobilisatie te steunen”, zei hij in de ochtend van 21 september. Alleen burgers die zich in het reservaat bevinden, voornamelijk degenen die al militaire dienst hebben vervuld, zullen aan de oproep worden onderworpen, zei hij in een videoboodschap.

++08.15++

Russische troepen hebben gisteravond opnieuw geschoten Zaporozhye NPP. Als gevolg van de beschietingen was “de communicatieapparatuur van krachteenheid nr. 6 met de ZNPP open schakelapparatuur beschadigd”, meldde Energodar. “Als gevolg van de aanval werden de bloktransformator en hulptransformatoren van de krachtbron losgekoppeld. Door stroomuitval vond een noodstart plaats van twee dieselgeneratoren van veiligheidssystemen om de werking van brandstofkoelpompen te verzekeren, ” aldus de verklaring. Telegram. Het personeel van het station heeft de stroomvoorziening voor de hulpbehoeften van voedingseenheid nr. 6 opgezet vanuit het bussysteem van andere voedingseenheden van het station, de dieselgeneratoren van de 6e voedingseenheid werden uitgeschakeld en overgeschakeld naar afwisseling, wordt verder aangegeven.

De generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne heeft een poging van de strijdkrachten van de Russische Federatie aangekondigd om de Slavyanskaya TPP te raken

++07.55++

Volgens Generale Staf van de strijdkrachten van Oekraïne, hebben Russische troepen de afgelopen dag 8 raketten en 35 luchtaanvallen uitgevoerd en meer dan 120 aanvallen van meerdere raketlanceersystemen op objecten in Oekraïne. “Als gevolg van beschietingen door Russische troepen is de infrastructuur van meer dan 50 nederzettingen beschadigd in de loop van de dag. Onder hen zijn Oskol, Slavyansk, Seversk, Aleksandrovka, Soledar, Bakhmut, Bolshaya Novoselka, Vremovka, Vugledar, Stepnoe, Zaporozhye , Nikopol en Ochakov. Aanvallen op de stad Mykolaivka, de vijand probeerde de Slavyanskaya TPP te raken, “het operationele ochtendrapport in Facebook.

Op zijn beurt voerde de Oekraïense militaire luchtvaart meer dan 20 aanvallen uit op de posities van de Russen op een dag, waarbij 19 concentratiegebieden van mankracht en militaire uitrusting van de vijand en twee posities van luchtafweerraketsystemen werden getroffen, zo wordt verder gemeld. Bovendien troffen rakettroepen en artillerie 40 vijandelijke doelen, zei de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne.

++07.35++

President van Oekraïne Volodymyr Zelensky spraken via videoverbinding tijdens de bijeenkomst op hoog niveau over voedselzekerheid, die plaatsvindt in het kader van de Algemene Vergadering van de VN. Hij riep op om de Russische Federatie verantwoordelijk te houden voor acties die provoceren honger in verschillende delen van de wereld. “Iedereen in de wereld zou honger moeten worden ontnomen en zelfs de dreiging ervan. En elke staat die honger veroorzaakt, probeert de bescherming van mensen tegen honger afhankelijk te maken van de glimlach van het geluk of de genade van een dictator, zou de zwaarste moeten krijgen reactie van de wereld,” verklaarde hij. Zelensky wees erop dat Moskou “bescherming tegen honger geen recht, maar een voorrecht wil maken, voedsel geen onvervreemdbaar recht, maar iets om om te smeken”, noemde het onaanvaardbaar.

++06.35++

Russische hints van kansen gebruik van kernwapens tijdens de oorlog in Oekraïne “absoluut onaanvaardbaar”, zei Japanse premier Fumio Kishidaspreken op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Volgens hem is dit gedrag van Rusland “een ernstige bedreiging voor de vrede en veiligheid van de internationale gemeenschap”. Daarnaast riep Kishida op tot hervorming van de organisatie, die het gezag van de VN-Veiligheidsraad zou moeten herstellen.

Experts van het American Institute verwachten geen massale mobilisatie in de Russische Federatie

++05.50++

Amerikaans Instituut voor de Studie van Oorlog (ISW) ziet geen tekenen dat Rusland zijn dienstplichtpraktijk op korte termijn zal veranderen. De wijzigingen die door de Doema van de Russische Federatie zijn aangenomen op het wetsontwerp tot wijziging van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie, die de begrippen “mobilisatie”, “oorlogstijd” en “krijgsrecht” in het Wetboek van Strafrecht introduceren, betreffen de versterking van de gedwongen praktijk van het vormen van “vrijwilligers”-groepen – “wat de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov “zelfmobilisatie” noemde, zeggen analisten. President van de Russische Federatie tot nationalisme kan leiden tot een lichte toename van de rekrutering van vrijwilligers uit Rusland en uit de bezette regio’s van Donetsk en Lugansk, maar “als de krachten gevormd uit dergelijke vrijwilligers verschijnen, zullen ze klein en slecht opgeleid zijn.” benadrukt in ISW.

++04.40++

Oekraïense leger hit een kolom met militair materieel van de Russische Federatie in New Kakhovka, meldde het operationele commando “Zuid”. Volgens hem bereidde het konvooi in de regio Cherson zich voor om de Dnjepr over te steken.

Ondertussen solliciteerde Rusland in de regio Nikolaev onbemande luchtvaartuigen van Iraanse productie, gaf het Oekraïense bevel aan. Volgens hem stuurden de Russische troepen twee aanvalsdrones naar de kustzone van Ochakov, één apparaat werd neergeschoten, het tweede “leverde een zelfdestructieve aanval op de kust af”. Volgens de onderdelen van de neergehaalde UAV werd een in Iran gemaakte Shahed-136 kamikaze-drone geïdentificeerd, die de Russische troepen herdoopten tot Geran-2, zei de Oekraïense kant in een rapport. Noch Moskou noch Teheran hebben de levering van Iraanse drones nog bevestigd.

++04.00++

Duitse bondskanselier Olaf Scholz (Olaf Scholz) gaf de Russische president Vladimir Poetin de schuld in imperialistische aspiraties, sprekend in New York op de Algemene Vergadering van de VN. Volgens Scholz is “de Russische veroveringsoorlog tegen Oekraïne op geen enkele manier gerechtvaardigd. President Poetin voert het met als enig doel om Oekraïne in bezit te nemen”, ongeacht waarden als “zelfbeschikking en politieke onafhankelijkheid”. “Hier is maar één woord voor: onverholen imperialisme”, benadrukte de kanselier.

Scholz wees erop dat VN-lidstaten het zich niet kunnen veroorloven om “op hun handen te zitten terwijl” een kernmacht – die bovendien ook tot de grondleggers van de Verenigde Naties behoort – de grenzen van geweld wil verleggen. “Hij riep de internationale gemeenschap om op te komen voor de bescherming van de doeleinden en basisbepalingen van het VN-handvest.

++03.20++

district Cholodnogorsk Charkov kwam onder raketvuur, zei burgemeester Igor Terekhov. De autoriteiten verduidelijken informatie over de slachtoffers. Als gevolg van de staking zijn mensen op een van de adressen geblokkeerd, reddingsdiensten zijn ter plaatse aan het werk, voegde de burgemeester eraan toe.

Hoofd van de Conferentie van München – voor de levering van gevechtstanks aan Oekraïne

++02.30++

Duitse tank Leopard 2 (archieffoto)Foto: Csaba Krizsan/dpa

Voorzitter van de München veiligheidsconferentie Christoph Heusgen (Christoph Heusgen) trad op voor levering van gevechtstanks door Duitsland aan Oekraïne. “We moeten al het mogelijke doen om de strijdkrachten van Oekraïne te steunen, zodat ze hun land kunnen terugnemen en een einde kunnen maken aan het lijden van de mensen. Dit omvat zware wapens, met name gevechtstanks”, politica van de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND)-groep werd als volgt geciteerd. Tegelijkertijd moet Duitsland niet alleen wapens leveren, maar de krachten bundelen met staten waarvan de legers Duitse militaire uitrusting hebben, zei Heusgen.

++01.30++

Noorwegen heeft meegewerkt aan de oprichting NAVOen de samenwerking met de Verenigde Staten bestrijkt de ruimte “van het Midden-Oosten tot het Verre Noorden” – een dergelijk “niveau van samenwerking en interoperabiliteit is vooral belangrijk na de Russische invasie van Oekraïne”, De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zei: tijdens een ontmoeting met zijn Noorse collega Bjorn Arild Gram in het Pentagon. Volgens Austin “probeert de Russische president Vladimir Poetin de infrastructuur te vernietigen op basis van internationale regels die al meer dan 70 jaar grote oorlogen hebben voorkomen.” Austin ook wel Noorwegen genoemd NAVO’s “ogen en oren” in het Noordpoolgebied.

Op zijn beurt benadrukte het hoofd van het Noorse ministerie van Defensie dat hij de mogelijkheid verwelkomt om manieren te bespreken om de samenwerking met de Verenigde Staten – “de belangrijkste bondgenoot van Noorwegen” uit te breiden. “We zitten midden in een oorlog in Europa,” zei Gram. “Een Russische invasie van Oekraïne is onaanvaardbaar.” Volgens hem moeten alle landen in de regio samenwerken, en “Rusland kan niet winnen.”

Zelensky: Vooraan ligt het initiatief aan de kant van Oekraïne

++01.00++

“De situatie in de frontlinie laat duidelijk zien dat het initiatief bij Oekraïne ligt”, zei de traditionele avond Videoboodschap van Volodymyr Zelenskygepubliceerd in de nacht van 21 september op de officiële website van de Oekraïense president. Volgens Zelensky veranderen de standpunten van Oekraïne, ondanks “nogal luidruchtig nieuws uit Rusland”, “niet door lawaai of aankondigingen van ergens”. Kiev behoudt “de volledige steun van onze partners”, benadrukte het staatshoofd.

President van Oekraïne Volodymyr ZelenskyFoto: Valentyn Ogirenko/REUTERS

Zelensky zei ook dat via een videolink als onderdeel van Algemene Vergadering van de VN nam deel “aan een bijeenkomst op hoog niveau over voedselzekerheid” – een onderwerp van strategisch belang voor Oekraïne, dat in dit opzicht een “wereldwijde rol” heeft en moet behouden. “We nemen deel aan de uitvoering van het VN-voedselprogramma en helpen Afrikaanse landen. We hebben onze mariene landbouwexport hervat en dit stelt ons in staat onze landbouwproducten te exporteren naar landen op drie continenten”, zei de president.

+00.35++

Bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) veroordeelde de Rus referendumplan in de bezette Oekraïense regio’s, aangezien “verkiezingen of referenda op het grondgebied van Oekraïne alleen kunnen worden aangekondigd en gehouden door legitieme autoriteiten”, zei in een gezamenlijke verklaring OVSE-voorzitter, minister van Buitenlandse Zaken van Polen Zbigniew Rau, OVSE-secretaris-generaal Helga Maria Schmid, voorzitter van de Parlementaire Vergadering van de OVSE Margaretha Söderfelt en directeur van het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten (OVSE/ODIHR) Matteo Mecacci.

De verklaring merkt op dat zolang de oorlog voortduurt, dergelijke acties “in strijd zullen zijn met internationale normen en verplichtingen onder het internationaal humanitair recht, en daarom zullen de resultaten ervan geen juridische waarde hebben.”

Franse president Macron: Rusland herleeft imperialisme

++00.10++

De Russische invasie van Oekraïne vertegenwoordigt een heropleving van het imperialisme, zegt de Franse president Emmanuel Macron. Volgens hem is “wat we sinds 24 februari zien een terugkeer naar de tijden van imperialisme en koloniën.” Frankrijk wijst dit af, streeft naar vrede en blijft daarom zoeken naar mogelijkheden om de dialoog met Rusland voort te zetten, benadrukte het hoofd van de Franse staat.

Franse president Emmanuel MacronFoto: Ludovic Marin/Pool/AP/foto alliantie

Macron merkte ook op dat modern imperialisme, hoewel noch Europees noch westers, “de vorm aanneemt van een territoriale aantasting op basis van een hybride en geglobaliseerde oorlog die energieprijzen, voedselzekerheid, nucleaire veiligheid, toegang tot informatie en bevolkingsmigratie als wapen gebruikt. en vernietiging.” Hierdoor tast de oorlog de soevereiniteit van alle landen aan, zei de president van Frankrijk tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York.

Kroniek van gebeurtenissen 20 september 14.00 – 23.59 >>>

Kroniek van gebeurtenissen 20 september 00.00 – 13.59 >>>

Zie ook:

Leven in door Rusland bezette dorpen in de buurt van Charkov

Schakel JavaScript in om deze video te bekijken en overweeg te upgraden naar een webbrowser die: ondersteunt HTML5-video

Peter Kavinsky

Peter Kavinsky is the Executive Editor at cablefreetv.org

Recent Posts

  • News

Nearly a record number of Americans are paying their credit card bills in full, says Ted Rossman of Bankrate & More News.

ShareShare article via FacebookShare article via TwitterShare article via LinkedInShare article via email Exchange Ted…

2 days ago
  • News

Crimeans record the activity of enemy aircraft in different parts of the peninsula

Residents of the temporarily occupied Crimea record the activity of enemy aircraft in the various…

2 days ago
  • News

10 best movies and series in screenlife format :: News

Photo: TNT station September 26 at 20:00 on TNT begins a new comedy with the…

2 days ago
  • News

“Discounts for a power of attorney”: mobilized people were provided with benefits for notary services

Benefits for mobilized Russians for notarial services were provided by the Federal Chamber of NotariesA…

2 days ago
  • News

Feminist associations ask to amend trans law and protect women

Madrid (EFE). Leading feminist organizations have drafted about twenty "amendments" to the transgender bill, which…

2 days ago
  • News

BEŞİKTAŞ TRANSFER NEWS – Young wing to Black Eagle! Target Jesurun Rak-Sakyi

Transfer work in Beşiktaş started early. In the black and white team, coach Valerien Ismael…

2 days ago